(Lease) auto registreren

Wil jij een compleet overzicht van al jullie bedrijfsmiddelen? Dan hoort hier absoluut bij hoe jullie wagenpark eruit ziet en welke collega op dit gebruik maakt van een lease auto.

Bedrijfsmiddelen registreren?
Ontdek onze feature!

Lease auto registereren

Stap 1: In het bedrijfsmiddelenoverzicht, klik op de knop ‘Bedrijfsmiddel toevoegen’.
Stap 2: Selecteer de label ‘Auto’. Extra velden zijn nu zichtbaar.
Stap 3: Vul het ‘Model’, ‘Merk’, ‘Cataloguswaarde’, ‘Bijtelling’ en ‘Datum van eerste toetreding’ in (verplicht).
Stap 4: Vul bij ‘Kenmerk’ het kentekennummer in.
Stap 5: Vul de ‘aanschafdatum’ in (optioneel).
Stap 6: Vul een einddatum in (optioneel).
Stap 7. Omschrijf eventuele opmerkingen (optioneel).
Stap 8. Opslaan! Je hebt hierin twee opties: Alleen opslaan, en direct uitgeven aan een collega (zie hieronder).

Let op! De label Auto is een standaard label. Het is echter wel mogelijk om deze label te verwijderen. Heb je dit gedaan en wil je wel gebruik maken van deze mogelijkheden? Neem dan even contact op met onze support.

Toewijzen aan collega

Na het aanmaken van een lease auto krijg je de optie om deze direct uit te geven aan een collega.

Stap 1: Vanuit het bedrijfsmiddelenoverzicht zoek je gemakkelijk het bedrijfsmiddel op die je wilt uitgeven.
Stap 2: Klik op de knop ‘Uitgeven’.
Stap 3: Selecteer welke collega de lease auto in gebruik heeft.
Stap 4: Selecteer de datum van bruikleen.
Stap 5: Selecteer de collega die lease auto heeft uitgegeven.
Stap 6: Omschrijf een eventuele opmerking
Stap 7: Opslaan!

Na het opslaan wordt er in een tijdlijn weergegeven welke collega de lease auto in gebruik heeft.

Lease auto innemen

Wil je een lease auto weer innemen? Dat kan.

Stap 1: Vanuit het bedrijfsmiddelenoverzicht zoek je gemakkelijk de lease auto op die je wilt uitgeven.
Stap 2: Klik op de knop ‘Innemen’ (dit kan ook vanuit de tijdlijn).
Stap 3: Selecteer de datum van inname.
Stap 4: Selecteer welke collega het lease auto heeft ingenomen.
Stap 5: Pas eventueel de opmerking aan.
Stap 6: Opslaan!

Na het opslaan is de lease auto weer beschikbaar. Je kunt deze nu weer uitgeven aan een andere collega.

Nmbrs

Maak je gebruik van onze Nmbrs-integratie? Dan hoef je niets te doen 🙂
De lease auto en het bijhorende ‘contract’ bij een medewerker wordt automatisch aangemaakt.

Let op! In Nmbrs is het nog niet mogelijk om een bedrijfswagen te wijzigen of te verwijderen. Wijzig je iets in HoorayHR? Dan ontvang je hiervan een bericht met verdere instructies.

Alle categorieën

Personeelsdossier