Kalender-integratie – Google Calendar

De HoorayHR kalender is het middelpunt van de applicatie. Je plant er in een handomdraai vakanties, een bezoek aan de huisarts of je meldt je ziek. Toch snappen wij goed dat je niet dagelijks jouw HoorayHR kalender bekijkt om dit allemaal te zien. Vanaf nu is het mogelijk om je HoorayHR kalender met jouw Google Calendar te synchroniseren zodat je nooit meer een verjaardag mist, alle vakanties direct zichtbaar hebt en vrije of zieke collega’s in de dagelijkse agenda ziet staan. Nadat je de HoorayHR kalander met je Google Calender hebt gesynchroniseerd is je agenda altijd volledig.

In dit artikel leggen we je uit hoe je de agenda’s synchroniseert en eventueel weer los koppelt.

Synchroniseren

Stap 1.

Klik op het integraties icoon rechtsboven de kalender.integratie kalander

Stap 2.

In het venster dat nu opent vind je aan de rechterkant twee links.
– De Verlofkalender (met daarin alle vrije dagen van collega’s / verplichte vrije dagen / feestdagen)
– De verzuim kalender
Kopieer de kalender die je wil delen. kalender integratie

Stap 3.

Open Google Calendar en klik naast ‘Andere agenda’s op het plusje (Andere agenda’s toevoegen) en kies de optie: ‘Via URL’

Google calender

Stap 4.

Plak hier de gekopieerde link en klik op ‘Agenda toevoegen’.

Google calender
Zoals je ziet wordt de Hooray agenda nu als extra agenda weergeven in de linkerkant van je scherm. Je kunt deze stappen herhalen om ook de 2e hooray agenda toe te voegen.

Verwijderen

Wil je de Hooray agenda toch liever weer uit je Google Calendar verwijderen?
Open dan Google Calendar en voer de volgende stappen uit;

Stap 1.

Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen (het rader icoontje) en ga naar Instellingen.
google calender integratie

Stap 2.

Selecteer in de linkerkolom de Hooray agenda en klik bij het kopje Agenda verwijderen op ‘Afmelden’ Je krijgt nu een melding dat de Agenda verwijderd is. Deze actie kun je binnen een paar seconden ongedaan maken.
Google calender integratie

Ook je HR processen automatiseren?
Probeer HoorayHR gratis
AlwinUX/UI designer