Hoe verander ik de beheerder van ons account?

Het kan natuurlijk voorkomen dat een beheerder van jullie omgeving uit dienst gaat. In dit geval moeten er een paar stappen gecontroleerd worden zodat jullie administratie toegankelijk blijft.

Stappen voor de ‘huidige’ beheerder

Er moet minimaal 1 beheerder zijn in een omgeving. Een beheerder heeft namelijk de rechten om o.a. gebruikers en teams aan te maken.

Stap 1: Controleer of er nog een beheerder bestaat. Vanuit ‘Collega’s‘ kun je gemakkelijk zien wie er binnen jullie omgeving beheerdersrechten heeft.

Ben jij als enige beheerder? Ga naar stap 2. Bestaat er al een of meerdere beheerder, volg dan de stappen voor de ‘nieuwe beheerder’

Stap 2: Open het profiel van jouw collega die beheerdersrechten moet krijgen.

Heeft jouw collega nog geen profiel? Nieuw account toevoegen.

Stap 3: Onderaan deze pagina zie de sectie ‘beheer en rechten’.

Stap 4: Selecteer ‘beheerder’ bij Rol.
Stap 5: Sla het profiel op
Stap 6: Jij bent klaar, informeer nu de nieuwe beheerder en laat hem of haar de stappen uitvoeren die hieronder beschreven worden.

Stappen voor de nieuwe beheerder

Voor het archiveren van een beheerder-collega, volg de volgende stappen:

Stap 1: Log opnieuw in om er zeker van te zijn dat jouw nieuwe rechten actief zijn.
Stap 2:
Ga naar het overzicht ‘Collega’s’ en zoek je collega op.
Stap 3:
Open het profiel, daar vind je onderaan de sectie ‘Beheer en rechten’.
Stap 4: Selecteer de rol ’Standaard gebruiker’ onderaan het profiel en kies ‘Opslaan’ bovenin het scherm.
Stap 5: Ververs de pagina om te controleren of de gebruiker nu een standaard gebruiker is en geen beheerder (F5 op Windows of cmd + R op Mac).
Stap 6: Nu is het mogelijk om ‘Archiveer deze gebruiker’ aan te vinken. Vink deze aan en kies ‘Opslaan’ bovenin het scherm.

Klaar! De oude beheerder is nu gearchiveerd.