Hoe voeg ik als admin extra velden toe in mijn personeelsdossier?

Naast de standaard velden bieden wij ook de mogelijkheid om extra velden toe te voegen, mocht je meer informatie van je medewerkers willen opslaan.

Velden toevoegen

Stap 1. Als beheerder ga je naar het profiel van een van je medewerkers. Vervolgens vind je onder contactgegevens voor noodgevallen de knop ‘Extra velden beheren’

Stap 2. Je krijgt de pop up ‘Extra velden beheren’ te zien. Klik op toevoegen en geef vervolgens een naam aan het veld. Je ziet ook een checkbox staan die zegt ‘Alleen zichtbaar voor beheerders. Selecteer je deze, dan is de informatie enkel voor beheerders zichtbaar. Doe je dit niet, dan kan iedereen de velden zien. Dit kun je ten allen tijde wijzigen.

Stap 3. Bekijk je extra velden onderaan bij in het medewerkers profiel onder ‘Extra informatie’. Je kunt nu voor elk profiel deze velden invullen.

Velden verwijderen

Stap 1. Verwijderen is ook simpel. Klik op ‘bewerk’ en vervolgens ‘verwijder’. Vul ter bevestiging de naam van het veld in.

Let op! Als je een veld verwijdert, dan geldt dit direct voor alle profielen. Je kunt dit niet meer ongedaan maken.

Wie kan de velden zien?

Als beheerder van jullie omgeving heb je hier zelf de regie over. Bij het bewerken van de velden kan je de checkbox selecteren die zegt ‘Alleen zichtbaar voor beheerders. Selecteer je deze, dan is de informatie enkel voor beheerders zichtbaar. Doe je dit niet, dan kan elke gebruikersrol de velden zien. Dit kun je ten allen tijde wijzigen.

Aan het icoontje naast de velden kun je ten allen tijden zien voor wie welke informatie zichtbaar is.

Wie kan de velden aanpassen/toevoegen?

Enkel een gebruiker met beheerdersrechten kan velden aanmaken en aanpassen.